02
08.2007

Три житни блока с обща площ от 19 декара изгоряха при пожари вчера в областта

binin
Около 12.30 часа е възникнал пожар в житни насаждения в землището на Стряма. Причината - небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са три декара. Десет декара са били унищожени в землището на Раковски при пожар, причинен от техническа неизправност на комбайн. Огънят в житната нива избухнал около 14.30 часа. Причината за пожара в землището на село Ръжево не е установена. Огънят там лумнал около 14.30 часа. Изпепелени са шест декара. Огнеборците са успели да спасят общо 110 декара ниви.

Източник http://www.plovdiv24.com/
Коментари: 1
01
08.2007

Съобщение

binin
Сдружение „Бъдеще сега” съвместно със Сдружение „Герб” организират на 4 август (събота) 2007 година екскурзия за 60 хора с увреждания, на която ще посетят историческите и природни забележителности на Батак. Желаещите да се включат, могат да получат допълнителна информация на тел. 03151 22 97
Коментари: 2
01
08.2007

Проект „Знанието – силата на успеха” на „Младежки инициативи”

binin
Сдружение „Младежки инициативи” работи по проект „Знанието – силата на успеха”, финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи”. По проекта е предвидено пътуване за обмяна на опит с други младежки организации от гр. Карлово и Сопот, обучение за разработване на проект, обучение за форум-театър и инициатива за решаване на местен проблем. Всички доброволци, които желаят да се включат в дейностите и да помогнат за развитието на децата и младежите в гр. Раковски могат да се запишат на тел: 0885 99 50 10, e-mail: mary.r@abv.bg – Мария Рабаджийска.

Сдружение „Младежки инициативи” изразява своята сърдечна благодарност на ЦДГ „Първи юни”, ОДЗ „Щастливо детство” и ОДЗ „Детелина” за възможността на децата от 5 клас на ОУ „Христо Ботев” да представят своята пиеса „Пътуване из света на вълшебната приказка”, както и за финансовата подкрепа на Иван Пеев – Гафа.

Коментари: 2
19
07.2007

RakovskiBG.com Ви предупреждава:

Borkich
...да карате с повишено внимание и да спазвате правилника за движение по пътищата, в Раковски днес има подсилена проверка, полицаите не са градски, така че връзките са ви развързани :)
приятно пътуване!
Коментари: 1
18
07.2007

ПОКАНА за презентация на "Център Домашни Грижи"

Borkich
"Център Домашни Грижи" Ви кани на презентация в Четвъртък на 19.07.2007г. от 20ч. в залата на манастира до църквата - "Св. Архангел Михаил", кв. Секирово.

Този въпрос е важен за всеки от нас. Ще присъства заместник-кмета на общината - Мария Бурова и немския експерт - Г-н Х. Айнмал и служителите на центъра за домашни грижи на "Каритас".

Тази презентация ще покаже и нови хоризонти за подпомагане на нашите съграждани.

Р-л проект ЦГД: Ангелина Ружина
Председател: О. Румен СТанев
Коментари: 0
17
07.2007

РПУ на МВР гр.Раковски ПРЕДУПРЕЖДАВА

Borkich
Зачестяват случаи на измами извършвани по телефона касаещи продажба на вещи – авточасти, ремъци, лекарства и др.. Измамниците се представят за приятели на Ваши близки или познати и обещават бърза печалба в замяна на закупуване на предлаганите от тях стоки . В други случаи „Вашия приятел” иска да закупите ваучер за определена сума и по телефона да му продиктувате номера, за да си зареди мобилния телефон. В началото на февруари месец са установени измамници, които лъжат граждани /главно възрастни хора/, че не знаят пътя или, че им е свършило горивото и в замяна предлагат златни украшения на ниска цена, които са фалшиви.
При опит да Ви измамят или сте свидетел на такова престъпление сигнализирайте на следните телефони:
- Телефон за незабавна полицейска помощ- 166
- РПУ-Раковски 03151/50-50 /за територията на Община Раковски и Община Брезово/
Коментари: 1
11
07.2007

ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ГЪРЦИЯ

Ronya
Читалището в Белозем организира тридневна екскурзия до Гърция (Солун - Катерини - Метеора - Дион) от 6 до 8 септември

Повече информация виж на:
http://rakovskibg.com/forum_viewtopic.php?17.3375
Коментари: 3
10
07.2007

Общинският сайт - обновен

binin
Интернет сайтът http://www.rakovski.bg/ е част от Комуникационната стратегия на Община Раковски, изготвена по проект Планиране на местно икономическо развитие по програма Активни услуги на пазара на труда (АУПТ), програма на Агенция по заетостта по Заемно споразумение със Световната банка.

Проектът е реализиран от сдружение “Иноватори”

В сайта на Община Раковски ще намерите актуални местни новини, информация за услуги предлагани от администрацията на общината, настоящи и бъдещи проекти на общината, търгове и обяви, полезни връзки и др.

Източник http://www.rakovski.bgПисах го като коментар, но после реших, че е по-добре да е тук.
Първо честито и успех - да спазим етикета.
Второ - малко критика приемате ли?
Връзки-Интернет сайтове от Раковски - нас ни няма - срамота! :)
Галерия - Земеделие - Колко декара щъркели има насети в общината? :) Шегичка де. Снимката на щъркела е на Гафа - хубаво е да го бяхте питали преди да я използвате..

Коментари: 0
10
07.2007

Труп на мъж е бил изваден от река Марица, край село Маноле

binin
Тялото на удавен мъж е било извадено вчера от река Марица от спасители на "Гражданска защита" -Пловдив, съобщиха от Министерство на държавната политика при бедствия и аварии. Тялото е било открито около 19.30 часа вчера във водите на р. Марица, край землището на село Маноле. Мъжът е от град Раковски. Тялото е предадено на следствените органи.

Информацията е на агенция "Фокус"
Коментари: 1
04
07.2007

Пожар избухна тази нощ в Раковски

Borkich
Сигналът за пожар в квартал Секирово е бил получен в 3.30 часа днес. Унищожени са 1600 бали слама и 100 кв. метра стъкла за оранжерии. По първоначални данни огънят е тръгнал от запалено в близост стърнище.
Коментари: 1
Отиди на страница   <<        >>  
Всички права запазени! 2006-2011 © www.rakovskibg.com. Администраторите и модераторите на сайта не носят отговорност за действия на свои потребители!

Theme created by Free-Source.net